Скъпи Клиенти и Приятели, уведомяваме Ви, че от 10 Май КИЛИМ УЪРЛД е с лятно работно време. Понеделник - Събота: 10:00 - 18:00 часа. НЕДЕЛЯ: ПОЧИВЕН ДЕН. Филтрите ни в сайта са в процес на разработване и не представят цялата наличност на магазина.

Килим Isfahan Exclusive

504629

Изработка Ръчно връзван
Дължина(см) 335
Широчина(см) 244
Състояние Нов
Произход Иран
Материал Вълна
Вид Персийски
Форма Правоъгълна
Цвят жълт / златен
Дебелина Средни (9 - 15 мм)

✔ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА В ЦЯЛАТА СТРАНА

✔ ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА НА КУРИЕР

Наличен. Доставка до два дни. Имаме над 8000 килима в наличност! Не намирате желания килим, който отговаря по цена, дизайн, качество, вкус...? Моля, обадете ни се! Нашите експерти ще ви помогнат да намерите мечтания Ви килим!

Повече детайли

1 Артикул

5 492 лв

-65%

15 690 лв

повече информация

Исфахан е един от определящите килимарството градове в Иран. Бивша столица на Персийската империя, когато е била в културен възход. В очите на наблюдателите това семейство килими са връх на килимарското изкуство. И до днес е запазен техният стандарт, отличаващ се с високото си качество и меката си вълна. Визията им е аура на покой – фигурите в полето са разпределни симетрично и с внимание без да създават чувство за струпване около медальона. Характерни са с „висока резолюция“, възможна благодарение на високия брой възли на м2 и ниско подрязания косъм. Мотивите включват цветя и животни - главно песнопойни птици и нощни пеперуди. Среща се и двоица свещи увити във вейки. Възможна интерпретация е, че свещите говорят за светилника на живота, докато вейката е елемент от земята, земното и комбинацията им символизира нравствената връзка на съзнанието в тленната му форма. Класическият цвят на незапълненото пространство в полето е слонова кост, а реещите се фигури в него са в бледо синьо, нежно червено и дълбоко лилаво. Isfahan килимите са достойни да се наричат произведения на изкуството. При тях не съществува несъобразен компонент – извод определен и от аналитика, и от естетика. Килимите Исфахан Ви предоставят възможност да украсите Вашия интериор с едни истински произведения на узкуството и да вкарате в дома си качество и краснопис в едно.