Скъпи Клиенти и Приятели, може да ни посетите без проблеми, защото отговаряме на всички действащи противоепидемични наредби. Осигуряваме напълно безопасна среда на пазаруване!

Килим Kashmir Silk Exclusive

503190

Изработка Ръчно връзван
Дължина(см) 307
Широчина(см) 79
Състояние Нов
Произход Индия
Материал Коприна
Вид Ексклузивни
Форма Пътеки
Цвят брик
Дебелина Тънки (2 - 8 мм)

✔ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА В ЦЯЛАТА СТРАНА

✔ ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА НА КУРИЕР

Наличен. Доставка до два дни. Имаме над 8000 килима в наличност! Не намирате желания килим, който отговаря по цена, дизайн, качество, вкус...? Моля, обадете ни се! Нашите експерти ще ви помогнат да намерите мечтания Ви килим!

Повече детайли

1 Артикул

3 783 лв

-74%

14 550 лв

повече информация

Кашмир е северна географска област на индийския субконтинент. Килимите оттам се връзват от най-висококачествена коприна, защото индийската коприна е най-добрата в света. Мотивите на Kashmir килимите са традиционни, представляват сбити нагъсто съцветия, които изграждат всяка от трите основни есенции – медальон, поле и бордюр. Понякога се срещат геометрични оформления. Този техен „звезден куп“ от флорални елементи ги прави вечно различни, защото колкото и дълго да бъде притежаван килима, винаги ще е възможно намирането на нов детайл. Освен с флоралния си десен това семейство килими се отличава и с мотива райски порти, познат и като райска градина. Райските порти са решетъчно подредени правоъгълници или квадрати, в които се рисуват отделни елементи. Един от най-повтарящите се е на дървото (или храста) кипарис. Други отново представляват различни видове дървета в свещникови форми и растения. Както е при райските порти от семейството Moud, така и тук някои детайли са по-специални и са взети от интериора на двореца на шаха, за когото килимът е бил връзван. Такива килими рядко могат да бъдат намерени, понеже повечето са начислени вече като музейни експонати и дори да се продават цените им ще бъдат високи.