Скъпи Клиенти и Приятели, уведомяваме Ви, че от 10 Май КИЛИМ УЪРЛД е с лятно работно време. Понеделник - Събота: 10:00 - 18:00 часа. НЕДЕЛЯ: ПОЧИВЕН ДЕН.

Килим Nain Exclusive

508504

Изработка Ръчно връзван
Дължина(см) 62
Широчина(см) 38
Състояние Нов
Произход Иран / Фарси
Материал Вълна 100%

✔ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА В ЦЯЛАТА СТРАНА

✔ ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА НА КУРИЕР

Наличен. Доставка до два дни. Имаме над 8000 килима в наличност! Не намирате желания килим, който отговаря по цена, дизайн, качество, вкус...? Моля, обадете ни се! Нашите експерти ще ви помогнат да намерите мечтания Ви килим!

Повече детайли

1 Артикул

182 лв

-65%

520 лв

повече информация

Наин е град в иран и столица на местност със същото име. Намира се в близост до град Исфахан. Килимите Nain са ексклузивни вълнени изделия (някои от детайлите на фигурите може да съдържат коприна). Мотивите, тяхното съчетание и цветовете им имат уникални характеристики, които позволяват на това семейство да бъде различавано от пръв поглед без никакви усилия. Тези килими имат бордюр, поле и медальон. Мотивите и техните компоненти се състоят предимно от гъсто разпределни цветя. Медальонът има кръгла или леко елипсовидна форма и често притежава „ядро“, отличаващо се с малко по-различния си нюанс на цвета. Полето е с елипсовидна форма и се отличава от медальона и бордюра благодарение на по-светлия му (често бежов) цвят или благодарение на липсата на цветя. Самият цвят на мотивите е почти ексклузивно бледосиният като тоновете варират леко. Съчетанието флоралност от бледосиньо на бежов фон е дефиниращата черта на Nain килима. Много рядко може да бъде срещнат Nain, при който да има обръщане –флоралност в бежово на син фон. Тези екземпляри са малко в света и стойността им е висока. Килимите Наин са стилен декор за всеки дом, в който преобладаващите цветове на интериора са светли.