Скъпи Клиенти и Приятели, уведомяваме Ви, че от 10 Май КИЛИМ УЪРЛД е с лятно работно време. Понеделник - Събота: 10:00 - 18:00 часа. НЕДЕЛЯ: ПОЧИВЕН ДЕН.

Килим Kashmir Silk Exclusive

505505

Изработка Ръчно връзван
Дължина(см) 267
Широчина(см) 185
Състояние Нов
Произход Индия
Материал Коприна 100%

✔ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА В ЦЯЛАТА СТРАНА

✔ ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА НА КУРИЕР

Наличен. Доставка до два дни. Имаме над 8000 килима в наличност! Не намирате желания килим, който отговаря по цена, дизайн, качество, вкус...? Моля, обадете ни се! Нашите експерти ще ви помогнат да намерите мечтания Ви килим!

Повече детайли

1 Артикул

11 204 лв

-65%

32 010 лв

повече информация

Кашмир е северна географска област на индийския субконтинент. Килимите оттам се връзват от най-висококачествена коприна, защото индийската коприна е най-добрата в света. Мотивите на Kashmir килимите са традиционни, представляват сбити нагъсто съцветия, които изграждат всяка от трите основни есенции – медальон, поле и бордюр. Понякога се срещат геометрични оформления. Този техен „звезден куп“ от флорални елементи ги прави вечно различни, защото колкото и дълго да бъде притежаван килима, винаги ще е възможно намирането на нов детайл. Освен с флоралния си десен това семейство килими се отличава и с мотива райски порти, познат и като райска градина. Райските порти са решетъчно подредени правоъгълници или квадрати, в които се рисуват отделни елементи. Един от най-повтарящите се е на дървото (или храста) кипарис. Други отново представляват различни видове дървета в свещникови форми и растения. Както е при райските порти от семейството Moud, така и тук някои детайли са по-специални и са взети от интериора на двореца на шаха, за когото килимът е бил връзван. Такива килими рядко могат да бъдат намерени, понеже повечето са начислени вече като музейни експонати и дори да се продават цените им ще бъдат високи.