Скъпи Клиенти и Приятели, уведомяваме Ви, че от 10 Май КИЛИМ УЪРЛД е с лятно работно време. Понеделник - Събота: 10:00 - 18:00 часа. НЕДЕЛЯ: ПОЧИВЕН ДЕН. Филтрите ни в сайта са в процес на разработване и не представят цялата наличност на магазина.

Килим Nain Kavir Super

511201

Изработка Ръчно връзван
Дължина(см) 63
Широчина(см) 38
Състояние Нов
Произход Иран
Материал Вълна
Вид Персийски
Форма Правоъгълна
Цвят син
Дебелина Средни (9 - 15 мм)

✔ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА В ЦЯЛАТА СТРАНА

✔ ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА НА КУРИЕР

Наличен. Доставка до два дни. Имаме над 8000 килима в наличност! Не намирате желания килим, който отговаря по цена, дизайн, качество, вкус...? Моля, обадете ни се! Нашите експерти ще ви помогнат да намерите мечтания Ви килим!

Повече детайли

1 Артикул

109 лв

-65%

310 лв

повече информация

Наин е град в иран и столица на местност със същото име. Намира се в близост до град Исфахан. Килимите Nain са ексклузивни вълнени изделия (някои от детайлите на фигурите може да съдържат коприна). Мотивите, тяхното съчетание и цветовете им имат уникални характеристики, които позволяват на това семейство да бъде различавано от пръв поглед без никакви усилия. Тези килими имат бордюр, поле и медальон. Мотивите и техните компоненти се състоят предимно от гъсто разпределни цветя. Медальонът има кръгла или леко елипсовидна форма и често притежава „ядро“, отличаващо се с малко по-различния си нюанс на цвета. Полето е с елипсовидна форма и се отличава от медальона и бордюра благодарение на по-светлия му (често бежов) цвят или благодарение на липсата на цветя. Самият цвят на мотивите е почти ексклузивно бледосиният като тоновете варират леко. Съчетанието флоралност от бледосиньо на бежов фон е дефиниращата черта на Nain килима. Много рядко може да бъде срещнат Nain, при който да има обръщане –флоралност в бежово на син фон. Тези екземпляри са малко в света и стойността им е висока. Килимите Наин са стилен декор за всеки дом, в който преобладаващите цветове на интериора са светли.