Скъпи Клиенти и Приятели, уведомяваме Ви, че от 10 Май КИЛИМ УЪРЛД е с лятно работно време. Понеделник - Събота: 10:00 - 18:00 часа. НЕДЕЛЯ: ПОЧИВЕН ДЕН. Филтрите ни в сайта са в процес на разработване и не представят цялата наличност на магазина.

Килим Moud Super

511567

Изработка Ръчно връзван
Дължина(см) 285
Широчина(см) 195
Състояние Нов
Произход Иран
Материал Вълна
Вид Персийски
Форма Правоъгълна
Цвят многоцветен
Дебелина Средни (9 - 15 мм)
Брой възли ~ 350 000 м2

✔ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА В ЦЯЛАТА СТРАНА

✔ ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА НА КУРИЕР

Наличен. Доставка до два дни. Имаме над 8000 килима в наличност! Не намирате желания килим, който отговаря по цена, дизайн, качество, вкус...? Моля, обадете ни се! Нашите експерти ще ви помогнат да намерите мечтания Ви килим!

Повече детайли

1 Артикул

4 407 лв

-65%

12 590 лв

повече информация

Семейство Moud са вълнени ирански килими с един от най-уникалните десени – райски порти (райска градина). Този техен десен не съдържа медальон, а бордюр и повсеместно поле. Полето е един правоъгълник (или квадрат при килими с квадратна форма композиран от многобройни правоъгълници. А десенът им се нарича така, защото там е характерно поверието, че всяко квадратче е порта към рая. Всеки от тях изобразява различен елемент и всеки елемент е с характерна за него символика. Както е при повечето персийски килими, така и тук елементите са обусловени от растителността, или казано по друг начин – нейната ограниченост в сухия пейзаж на арабските царства. Един от най-повтарящите се елементи е на вечнозелените дървета или храсти кипарис. Друг е на видове иглолистни и широколистни дървета във формата на свещник. Тамошна практика на майсторите, когато им предстои да връзват килим за шаха, е да обикалят дворцовите помещения в търсене на специфични фигури от интериора, коити по-късно да олицетворят в „портите“ на килима. Детайлната изография при Моуд килимите, в съчетание с геометричния ѝ порядък, създават хармония, пренасяща се в интериора на Вашия дом.