Скъпи Клиенти и Приятели, може да ни посетите без проблеми, защото отговаряме на всички действащи противоепидемични наредби. Осигуряваме напълно безопасна среда на пазаруване!

Килим Moud Super

511616

Изработка Ръчно връзван
Дължина(см) 237
Широчина(см) 172
Състояние Нов
Произход Иран
Материал Вълна
Вид Персийски
Форма Правоъгълна
Цвят червен
Дебелина Средни (9 - 15 мм)
Брой възли ~ 400 000 м2

✔ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА В ЦЯЛАТА СТРАНА

✔ ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА НА КУРИЕР

Наличен. Доставка до два дни. Имаме над 8000 килима в наличност! Не намирате желания килим, който отговаря по цена, дизайн, качество, вкус...? Моля, обадете ни се! Нашите експерти ще ви помогнат да намерите мечтания Ви килим!

Повече детайли

1 Артикул

2 493 лв

-73%

9 230 лв

повече информация

Семейство Moud са вълнени ирански килими с един от най-уникалните десени – райски порти (райска градина). Този техен десен не съдържа медальон, а бордюр и повсеместно поле. Полето е един правоъгълник (или квадрат при килими с квадратна форма композиран от многобройни правоъгълници. А десенът им се нарича така, защото там е характерно поверието, че всяко квадратче е порта към рая. Всеки от тях изобразява различен елемент и всеки елемент е с характерна за него символика. Както е при повечето персийски килими, така и тук елементите са обусловени от растителността, или казано по друг начин – нейната ограниченост в сухия пейзаж на арабските царства. Един от най-повтарящите се елементи е на вечнозелените дървета или храсти кипарис. Друг е на видове иглолистни и широколистни дървета във формата на свещник. Тамошна практика на майсторите, когато им предстои да връзват килим за шаха, е да обикалят дворцовите помещения в търсене на специфични фигури от интериора, коити по-късно да олицетворят в „портите“ на килима. Детайлната изография при Моуд килимите, в съчетание с геометричния ѝ порядък, създават хармония, пренасяща се в интериора на Вашия дом.