Килим Ziegler Royal

183 x 63 см
4,572 лв. 1,600 лв. -65%

ДЕТАЙЛИ

  • Код на продукта: 506393
  • Наличност: Наличен
  • Вид: Ориенталски
  • Изработка: Ръчно връзван
  • Състояние: Нов
  • Материал: Вълна
  • Форма: Пътеки
  • Цвят: Червено / Оранжево

Описание

Килим Ziegler Royal

Килимите Ziegler са вид ръчно изработени килими, възникнали в края на 19 век в град Султанабад, Иран. Те са известни със своята уникална комбинация от традиционни персийски дизайни и европейски производствени техники, които им придават отличителен външен вид, който стана много търсен от колекционери и ентусиасти по целия свят. Ето някои интересни аспекти на килимите Ziegler, които ги правят инвестиция, която си заслужава:

Един интересен факт за килимите Ziegler е, че те първоначално са били проектирани специално за износ към западните пазари. Те са създадени в отговор на нарастващото търсене на килими в персийски стил в Европа и Америка, но с по-приглушена цветова палитра и по-меки дизайни, които биха се харесали на западния вкус. Тази смесица от персийски и европейски стилове доведе до уникална и силно разпознаваема естетика, която се превърна в синоним на килимите Ziegler.

Друг интересен аспект на килимите Ziegler е техният производствен процес. Те обикновено са ръчно изтъкани с помощта на висококачествена вълна и памук, с конструкция от двойна основа и вътък, която създава плътна и издръжлива текстура. Те също се измиват многократно по време на производствения процес, за да им се придаде меко и лъскаво покритие.

Килимите Ziegler също са известни със своята гъвкавост. Те могат да се използват за подобряване на декора на широка гама от интериорни пространства, от официални всекидневни до непринудени семейни стаи. Тяхната приглушена цветова палитра и мек дизайн ги правят лесни за включване в различни дизайнерски стилове и цветови схеми.

И накрая, килимите Ziegler са умна инвестиция. Те са много търсени от колекционери и ентусиасти, което означава, че тяхната стойност често се повишава с времето. Освен това тяхната качествена конструкция и издръжливост ги правят практичен избор за зони с голям трафик на вашия дом.

В обобщение, ако търсите уникално и висококачествено парче декор за дома с богата история и културно значение, килимът Ziegler определено си заслужава да бъде разгледан. Тяхната отличителна комбинация от персийски и европейски стилове, качествена изработка, гъвкавост и инвестиционен потенциал ги правят мъдър избор за всяко вътрешно пространство.

*
*
*

* Задължителни полета

Тагове: Флорални