Ghom Silk Imperial

197 x 128 см
56,700 лв. 19,845 лв. -65%

ДЕТАЙЛИ

  • Код на продукта: 515260
  • Наличност: Наличен
  • Вид: Ексклузивни
  • Изработка: Ръчно връзван
  • Състояние: Нов
  • Материал: Коприна
  • Форма: Правоъгълна
  • Цвят: Кафяво / Светлокафяво / Жълто
  • Брой възли: ~ 1 100 000 м2

Описание

Ghom Silk Imperial

Кум, познат и като Ком, Гом, е град в Иран, административен център на провинция Кум. Това семейство килими обхваща най-ксклузивните екземпляри от килимарството, познати на света до днес. Направата им започва през второто десетилетие на XX в., но въпреки кратката си история, те са заслужили своята титла на най-добри сред най-добрите с редица качества. Qum килимите се връзват от първокачествена коприна и вълна като коприната е най-арактерният за тях материал. Броят на възлите започва от около 1 милион и може да достигне до близо 2 милиона на м2. Qum са инвестиционни килими. Тази им характеристика се определя от редица качества и условия - броя на възли на м2 е, разбира се, една причина. Друга е, че само най-умелите майстори килимари могат да ги връзват, а малкото останали такива майстори са вече дълголетници и техните чираци са малобройни, което означава че всяка година цената на всеки завършен Qum килим се увеличава. Qum притежават традиционните елементи на персийския модел - медальон, поле и бордюр, съставени от гъсто разпределени, изключително детайлни цветя, които образуват цялостната форма на трите мотива. Други известни мотиви са на вази, сцени с животни от пасторалния живот, както и дървото на живота. Фигурите на килимите също така имат нежно геометрично оформление.

Килимите Гом се характеризират с най-високо качество на тъкане и дизайн. Изящни материали, перфектно изработена вълна и коприна. Първоначалните килими често са били бежови и светлозелени, по-късно тюркоазено сини. Сцени от живота, религията или лова също са често срещани мотиви. Тъканта Qom е копринено мека и много издръжлива. Строгият производствен контрол не допуска никакви отклонения. Същото се отнася и за прочутите копринени килими от Кум.

Килимът Ghom е красиво и луксозно допълнение към всеки домашен декор. Това е вид персийски килим, който е ръчно изработен от квалифицирани занаятчии в град Ghom, разположен в централен Иран. Всеки килим е изработен от най-висококачествени вълнени и копринени влакна и се отличава със сложни шарки и дизайни, вдъхновени от вековни традиции.

Килимът Ghom е известен със своето изключително качество и издръжливост. Вълната и копринените влакна, използвани за създаването на всеки килим, са внимателно подбрани заради тяхната здравина и устойчивост, което гарантира, че килимът ще издържи години напред. Килимите също са ръчно връзвани, което означава, че всеки възел е вързан на ръка, което ги прави невероятно здрави и устойчиви на износване.

Дизайнът на килима Ghom често е вдъхновен от природата, с флорални и животински мотиви, изпъкващи на видно място. Цветовете, използвани в килимите, са богати и живи, вариращи от наситено червено и синьо до меки пастели, и са създадени с помощта на естествени багрила, които не съдържат вредни химикали.

Килимът Ghom е нещо повече от функционална част от домашен декор - той е произведение на изкуството. Всеки килим е уникален, със собствен характер и история за разказване. Майсторството, което се съдържа във всеки килим, е очевидно във всеки възел, което му придава ниво на автентичност и чар, което е невъзможно да се възпроизведе с машинно направени алтернативи.

Като цяло, килимът Ghom е вечно и луксозно допълнение към всеки дом. Неговото изключително качество, красив дизайн и богата културна история го правят задължителен за всеки, който цени фината изработка и елегантния дизайн.

*
*
*

* Задължителни полета