ПРАНЕ НА КИЛИМИ

За начало ще наречем прането на килими ЗАНАЯТ при нас в Килим World, защото отделяме специално внимание на всеки детайл и знаем всичко за всички килими!

Няма да се наричаме професионалисти или експерти, а занаятчии в прането на килими защото това е точно толкова пипкаво и сложно колкото е всеки друг занаят.

Някой от най-основните съображения на занаятчиите от Килим World за вашите килими е от какъв материал са изработени и дали са ръчно връзвани, както и колко и какъв тип замърсяване е попаднало във или върху килима Ви.

Когато ни се обадите, ние от Килим World, ще Ви зададем няколко въпроса за да може да ги прехвърлим и пренасочим към нашите занаятчии по пране на килими, а именно:

Материал от който е изработен килимът?

Ръчен ли е или машинен? Това е важна информация поради факта, че ръчните килими обикновенно се перът ръчно, и изискват една идея по-специфична грижа.

Какъв тип са замърсяванията по него? Има ли специфични петна?

Кога е пран килимът за последно?

Използваме информацията от отговори на въпросите по-горе за да може да изперем по специално определен начин различните видове килими. Ние обръщаме внимание на всичко!


Какво точно се случва обяснено накратко?

Занаятчиите в Килим World, имат богат опит идващ от близкия изток за пране на килими. Там всеки килим се третира по различен начин дълбокотъканно според това дали той е машинен или ръчно връзван, ръчен тафт или пък парче естествена кожа. Материала също е от значение защото някой специфични материи се третират по много различен и специален начин и метод. Има много различни видове материали за изработка на килими като вълна, естествена коприна, бамбукова коприна, естествена кожа, полиестер полипропилен, памук и др. Прането и почистването на килима зависи и от материала от който е изработен. Ние от Килим World, имаме богат опит с всякакъв тип килими и знаем как да третираме всякакви материи. Почистваме винаги дълбокотъканно, като се стремим да отсраним всичко ненужно като мръсотия от килима Ви.

Самият процес може да бъде ръчен или машинен, както и комбиниран. Ръчното пране е за по-специфични килими и там се оказва доста по-предцизна грижа и внимание. Ние ще вземем килима Ви от вкъщи БЕЗПЛАТНО и ще го закараме в базата където се перат и почистват. Занаятчиите ще направят оглед и ще започнат почистването му по специален и профилиран за Вашия килим начин и метод.

След инспекцията килима се пуска за пране, то може да бъде машинно, ръчно или сухо, като започва първичното почистване. То се състои в отстраняване на повърхностните слоеве мръсотията и прах.

След това започва по-сериозния процес на пране според това какъв е Вашият килим, като при ръчното пране се стига до повтаряне на цикъла от 2 до 7 пъти.

След първият цикъл килима бива третиран със специални, био-препарати и балсами които имат проникващ ефект до самата основа на килима. Обръщам внимание, че Килим World пере килимите предимно с естествени препарати, идващи от природата без термични или химични обработки. В редки случай се използват и не естествени препарати.

 

Специално замърсени килими?

Понякога при нас попадат килими изцапани по специфичен начин като петна от вино, кръв, урина на домашен любимец и други такива. Те изискват специално внимание и почистване като обикновенно цикъла на пране се повтаря няколкократно. Така ние сме сигурни, че ще премахнем петното по възможно най-добрия начин.

Възможно е и отделно третиране на определени петна, като там вече се използват специални за това химикали и препарати, както и фини методи за отстраняване на петното.

 

Изсушаване и връщане на килима!

След прането занаятчиите просват и поставят килимите на специални стойки за тяхното съхнене в помещение в което се поддържа определена температура и процент на влагата за да може да изсъхнат правилно, не прекалено сухо което ще накара косъма да загуби свойствата си, както и не прекалено влажно което ще изстъни и нарани самата материя.

След като изсъхне в някой случай ще опаковаме килима Ви подходящо за да предотвратим кондензирането от промяната на температурите, а в някой случай ще го навием и ще го оставим без обвивка. В зависимост от спецификата и материала на килима, някой позволяват да бъдат опаковани, а на други опаковката би навредила.

Ще Ви доставим килима обратно до вратата с усмивка БЕЗПЛАТНО!

 

Защо да изберете Килим World за да изперете килимите си?

Ние сме единствената фирма в София, която се занимава както с продажба, така и с поправка, така и с пране на килими. Или с други думи ПЪЛЕН ЗАТВОРЕН ЦИКЪЛ! Познаваме всеки материал за изработка на килими, познаваме и всички изработки. Ние не сме просто запознати с всичко това, не сме и просто професионалисти във всичко това, ние практикуваме ЗАНАЯТ! Отнасяме се специално към всеки косъм и нишка на Вашия килим и знаем как е правилно той да бъде третиран!

Цените ни започват от 9.00лв/м2, а обслужването ни винаги е било на високо ниво!

Килим World благодари за оказаното доверие вече години наред в България на всички свои клиенти и приятели!