ПРАНЕ НА КИЛИМИ

За начало ще наречем прането на килими занаят при нас в Килим World, защото отделяме специално внимание на всеки детайл и знаем всичко за всички килими. Няма да се наричаме професионалисти или експерти, а занаятчии в прането на килими, защото това е точно толкова пипкаво и сложно колкото е всеки друг занаят.


При нас в Килим World, някои от основните съображения при прането на килими е от какъв материал са изработени, как са изработени - ръчно връзвани, ръчно тъкани, машинно тъкани и каква е степента на замърсяване.

Когато заявявате услугата пране на килими, ние от Килим World, ще Ви зададем няколко въпроса:

  • От какъв материал е изработен килимът?
  • Ръчно или машинно направен е? Важно е да се знае, за да се определи начина на пране. Съветваме ръчните килими да се перат ръчно, защото изискват специфична грижа.
  • Каква е степента на замърсяването? Има ли специфични петна?
  • Кога е пран килимът за последно?

Тази информация ще ни помогне да изперем вашия килим по подходящия начин. Ние обръщаме внимание на тези неща!


Услугата пране на килими

Занаятчиите в Килим World, са обучени от майстори килимари от близкия изток. Там всеки килим се третира по различен начин, според вида и материала му. Има различни видове материали за изработка на килими - вълна, коприна, памук, бамбукова коприна, модал, вискоза, кожа, акрил, полипропилен, полиестер и др.

Вида на прането/почистването на килима е редно да зависи и вида от материала, от който е изработен. Ние в Килим World имаме богат опит с всякакъв тип килими и знаем как да третираме всеки вид килими. Почистваме старателно и внимателно и винаги се стремим към максимален резултат от прането.

  • Безплатно взимане и връщане до адрес при поръчки на стойност над 50 лева.
  • Изтупване на машина с 4 вала, които осигуряват 400 удара в минута.
  • Прането може да бъде ръчно, машинно или комбинирано.

При ръчно пране, килимът се пере и от двете страни, като цикълът може да се повтори от 2 до 7 пъти. То е за специфични килими и там се оказва доста по-прецизна грижа и внимание. Препоръчва се за ръчни вълнени килими, които чесно са обагрени натурално. Щади вълната и предпазва от смесването на цветовете. При ръчно пране могат да се подбират вида на почистващите препарати, четките, начина и силата на търкане, количеството и температурата на водата.

Машинното пране се извършва на машина за пране на килими. При нея прането е автоматизирано. Дозирането на препарат и вода също. Машината има 10 четки - 2 валови хоризонтални, 6 дискови и отново 2 валови хоризонтални

  • Центруфугиране - килимът излиза влажен
  • Сушене в спешиално оборудвана сушилня с контролирана температура и осигурена вентилация на въздуха
  • Изчеткване, сресване, дезинфекциране и ароматизиране


Специално замърсени килими

Случва се да има силно замърсени килими, килими с петна, неприятна миризма, косми от домашни любимци или др. Понякога прането не е достаръчно, за да се неутрализират тези замърсявания. Изисква се специално третиране. Това е различна услуга от прането и не взлиза в услугата пране на килими,.

 

Защо да изберете Килим World за да изперете килимите си?

Ние сме единствената фирма в София, която се занимава с продажба, поправка и пране на килими.

Разпознаваме всички видове килими и материали и знаем как да третираме различните килими.

Цените ни започват от 9.00лв/м2, а обслужването ни винаги е било на високо ниво!

Килим World благодари за оказаното доверие години наред в България на всички свои клиенти и приятели.



ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПРАНЕ НА КИЛИМИ
 
1. Като клиенти за услугата „Пране на килими“, автоматично получавате допълнителна отстъпка -10%, при покупка на нов килим от нас.
2. Услугата ПРАНЕ включва изтупване, машинно, ръчно или сухо пране, изсушаване, дезинфекциране, ароматизиране.
3. При ръчно пране, килимът се пере от двете страни
4. Стандартен срок за изпълнение на заявката е до 10 работни дни. Експресна услуга за 3 дни, + 50% от стойността на стандартната услуга.
5. Заявки за пране на килими се приемат на тел. 0876 699 566 или в магазина на Килим World.
6. Приемане и доставяне на килими до адрес се прави до входа на сградата.
   6.1. Приемане и доставяне до прага на апартамента:
           - с асансьор – 3 лева/брой
           - без асансьор – 2 лева/етаж/брой, килими над 6 м2 - 5 лева/етаж/брой
   6.2 Влизане в дома, навиване на килим с или без разместване на мебели – 50 лева.
7. Килимите трябва да са предварително почистени с прахосмукачка и здраво/стегнато навити на руло, завързано/залепено с въже/тиксо, за да не се разпада.
8. За неизпрахосмукани килими съдържащи едри частици, косми от домашни любимци или лоши миризми се начислява допълнителна такса от 5 лева/м2
9. Килим World не носи отговорност за килими в лошо състояние, като: износени, протрити, скъсани, изгорели, изгнили, разплетени, разпорени, проядени, с петна от восък, вино, кръв, маркер, боя, оцветени, обезцветени, размити или избледнели цветове, както и всякакви други повреди нанесени от неправилна експлоатация или продължителността на ползването им.
10. Килим World извършва пране на килими, не химическо почистване на килими. Това е различна услуга.
11. Килим World ценообразува като взима в предвид вида, размера и материала на килима, степента на замърсяване и начина на почистване.
12. Килим World връща килимите изпрани и изсушени до адрес на клиента в уговорен ден и час. КЛИЕНТЪТ е длъжен да потвърди, че това са неговите килими. В случай, че няма кой да посрещне килима според уговорката, повторната доставка се заплаща 10 лева.
13. КЛИЕНТЪТ се задължава да осигури приемането на килимите обратно в рамките на стандартния 10 дневен срок. При просрочване на този срок по вина на клиента се начислява такса съхранение в размер на 1 лев на килим на ден.
14. КЛИЕНТЪТ трябва да разопакова килимите след получаването им, дори и да не ги ползва веднага.
15. За непотърсени килими в срок от 30 дни, Килим World не носи отговорност.
16. Рекламации се приемат до 24 часа след обратната доставка на изпраните килими.
17. Минимална стойност на заявка – 50 лева.
18. Килим World има правото да откаже услугата при изключително мръсни килими и груби клиенти.